Specialisaties

Onze schilders beheersen vrijwel alle specialismen binnen het schildersvak, met uiteraard iedere schilder z’n eigen specialisatie. Klik hieronder op een specialisme voor een toelichting.

Buitenschilderwerk woning (Wezenland, Wormer)

Met een meerjarig onderhoudsplan (ook wel “meerjarenplan” genoemd) houdt u voor een vast bedrag per jaar uw pand in topconditie. Voor ruim 350 klanten verzorgen wij het buitenschilderwerk van hun woning, appartementengebouw of bedrijfspand op basis van een meerjarig onderhoudsplan. Ons meerjarig onderhoudsplan concurreert vooral in kwaliteit en service.

Meer over meerjarige onderhoudsplannen

Van het sausen van een binnenwandje tot het gehele buitenschilderwerk van een groot appartementengebouw; wij verzorgen het voor u. Schilderwerk in de breedste zin van het woord.

Houtrot ontstaat meestal door schimmels die in een vochtig klimaat ruim baan hebben. Via “lekkages” in de constructies tast vocht het hout onherroepelijk aan en veroorzaakt hierdoor houtrot. Gebrekkige glasaansluitingen en slecht ventilerende glaslatten kunnen de oorzaak zijn van een verhoogde vochtbelasting waardoor schade aan hout en verflaag kan ontstaan.

Wij voeren veel voorkomende houtrotherstelwerkzaamheden uit. Denk daarbij aan pastareparaties, laminaties, deelvervangingen en het afdichten van openstaande verbindingen.

Meer over houtrotsanering en -herstel
neuslat afbeelding neuslat foto

Wanneer de gevelkozijnen zijn voorzien van traditionele (rechthoekige) glaslatten zullen kitnaden na verloop van tijd degradatie vertonen. Deze worden zichtbaar door openstaande naden, onthechting of afbladderen van verf. Hierdoor kan regenwater door capillaire werking tot in de sponning doordringen. Het vocht kan hier niet weg en er zal door ophoping (schimmels) houtrot ontstaan. Dit kan mogelijk al geruime tijd spelen omdat dit zich niet direct aan het oppervlak laat zien.

Door op alle liggende delen ventilerende neuslatten aan te brengen kan vocht niet achter de glaslat tot diep in de sponning komen. Deze neuslat wordt op kunststof stelblokjes van 5 mm geplaatst, zodat er voldoende ventilatieruimte onder de lat is en vocht kan verdwijnen. Ook valt de “neus” van de neuslat 5 mm over de onderdorpel heen ter bevordering van een goede ventilatie en bescherming van de onderdorpel.

Wij kunnen de meest exclusieve wandafwerkingen voor u uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan; het leveren en aanbrengen van luxe behangsoorten, sauswerk in de modernste kleuren (zie onder “kleuradvies”), Tribe wandafwerkingen, Beal-mortex. Ook voor strak stucwerk kunt u ons in huis halen.

Strak sauswerk valt of staat bij een strak gestucte ondergrond. Wij kunnen u hierin adviseren en voeren ook zelf stucwerk uit.

Tijdens het uitvoeren van buitenschilderwerk komen wij dagelijks houtrot tegen. Mochten wij dit niet meer kunnen herstellen met pastareparaties, dan voeren wij zelf ook deelvervangingen met onze timmerlieden uit. Zie de filmpjes onder: “houtrotherstel” hoe wij dan te werk gaan.

Een coatingvloer is een 1 of 2 componentenvloer bestaande uit polyurethaan, epoxy, of acrylaat en is te vergelijken met een gietvloer, maar heeft een veel dunnere laagdikte. Voor het aanbrengen wordt een roller gebruikt.

Over het algemeen zijn coatingvloeren niet dikker dan 1 mm. De coatingvloer is hierdoor prijstechnisch zeer aantrekkelijk daar waar er minder eisen aan de vloer gesteld worden. Ook bestaat de mogelijkheid om de coating als afwerklaag over diverse vloersystemen te gebruiken. Zo kunnen er bijvoorbeeld antislipvloeren mee afgewerkt worden, welke ideaal zijn voor balkons, galerijen, afritten, etc.

Meer over vloercoatings

Restauratieschilderwerk is een specialisme in de schildersbranche. Een ‘andere tak van sport’. Monumentale objecten en gebouwen willen we graag behouden voor de toekomst. Echter in de loop der tijd zijn voldoende monumenten slecht onderhouden of onherkenbaar verbouwd.

Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van restauratieschilderwerk, en hebben vele historische panden in de regio geschilderd, waar we trots op zijn.

Zie hier lijst met projecten

Behang is hipper dan ooit, en dat is mede te danken aan de veelzijdigheid. Behang is er tegenwoordig in de mooiste kleuren, de leukste prints, prachtige dessins en de meest kunstzinnige figuren. Je vindt het in alle stijlen en prijzen dus er is altijd behang te vinden dat bij jouw interieur past.

Meer over behang- en skinwerk

In samenwerking met onze vakkundige timmerlieden kunnen wij u snel helpen met het herstel van inbraakschade. Ook bij brand- en waterschade kunnen wij uw woning opnemen. Bel ons gelijk en wij maken een offerte. Daarna komen we e.e.a. professioneel herstellen.

Veel mensen vergeten dat kitwerk in de loop der tijd ook wel eens vervangen dient te worden. Het regelmatig uitvoeren van onderhoud verlengt de levensduur. Dit is ook zeker van toepassing op uw kitwerk en afdichtingen. Vaak zitten er meer afdichtingen in uw woning dan u ziet. Denk aan uw badkamer, toilet, keuken, kozijnen, plinten, vloeren en ramen. Periodieke controle en onderhoud van uw kitwerk en afdichtingen verlengen niet alleen de levensduur van uw woning, het voorkomt mogelijke lekkages (waardoor houtrot voorkomen kan worden), bevordert de hygiëne en aanblik van uw woning.

Wanneer je last hebt van doorslaand vocht in je woning of wanneer de gevel regelmatig verontreinigd is door mossen of algen, dan is het reinigen en impregneren van de gevel een goede oplossing. Hierdoor is deze jarenlang beschermd tegen doorslaand vocht, weersinvloeden en vervuiling.

Voordelen:

 • De gevel impregneren is door de waterafstotende laag een oplossing voor en een bescherming tegen doorslaand vocht. Als gevolg hiervan wordt ook vorstschade in de buitenmuur vermeden; bij niet-geïmpregneerde gevels kan het water in de muur trekken en bij vriesweer uitzetten, wat barsten en scheuren kan veroorzaken.
 • Je gevel blijft langer schoon. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat mossen, algen en ander vuil zich minder makkelijk op de buitenmuur kunnen vastzetten. Als er toch wat vuil op de muur ontstaat, kun je dit makkelijker verwijderen.
 • De levensduur van de gevel wordt verlengd. Omdat de buitenmuur dankzij het impregneren minder te lijden heeft onder de weersomstandigheden, kun je uitgaan van een langere levensduur.
 • Een schone en tegen vocht beschermde gevel betekent een waardevermeerdering voor je woning.

Wij hebben eigen hoogwerkers waarmee we de gevel gemakkelijk kunnen bereiken tot 20 meter hoogte.

Wij hebben al jaren de beschikking over eigen mobiele hoogwerkers. Dit heeft als voordeel dat we sneller, makkelijker en veiliger tot op 20 meter hoogte kunnen werken en ook op moeilijk bereikbare plekken bij de gevel kunnen komen.

Vaste steigers laten bouwen is een kostbare aangelegenheid die hierdoor vaak niet meer nodig is. Tevens prettig voor bewoners/werknemers die niet lange tijd een vaste steiger tegen de gevel hebben staan.

Het transport van de compacte hoogwerker is eenvoudig; op een aanhanger achter onze auto.

Luxe kwaliteits muurverf met glasdeeltjes die een bijzonder decoratief effect geven. Gezandstraald met suède effect en tegelijk fluweel zacht. Vraag ons naar de mogelijkheden en kom de monsters bekijken in onze showroom.

Minder kou door je ramen? Vervang enkel en dubbel glas door HR++ of triple glas. Je houdt de warmte binnen en het wordt stiller in huis. En het is goed voor je energierekening en het klimaat. Maar wanneer vervang je het glas duurzaam en waardoor? Wat kost het en wat levert het je op?

HR++ en triple glas… wat betekent het eigenlijk? Het woord zegt het al: enkel glas bestaat uit 1 laag glas en isoleert niet, dubbel glas bestaat uit 2 lagen en isoleert matig. HR++ is dubbel glas met een coating en een isolerend gas tussen de platen, waardoor het heel goed isoleert. Triple glas bestaat uit 3 glasplaten met een coating en isolerend gas waardoor het super goed isoleert.

Wij adviseren u graag en werken met een vaste glaszetter. Door alles in één hand te houden kunnen de werkzaamheden in goede samenspraak uitgevoerd worden.

Voor uitgebreide info; zie ook Milieucentraal.nl

Wij voeren veel schilderwerk uit in de volgende plaatsen:

 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Amsterdam-Noord
 • Amsterdam-Zuid
 • Assendelft
 • Beverwijk
 • Haarlem
 • Heemskerk
 • Heerhugowaard
 • Hoorn
 • Jisp
 • Koog aan de Zaan
 • Krommenie
 • Oostzaan
 • Purmerend
 • Uitgeest
 • Velsen
 • Westzaan
 • Wormer
 • Zaandam
 • Zaandijk