››Hetteling Schilders B.V.

Koetserstraat 7
1531 NX   Wormer

Tel. : 075-614.13.20
Mail :
KvK : 35028527
BTW : NL 817.925.223 B01
Algemene voorwaarden
Een meerjarig onderhoudsplan: professionele verzorging van uw schilderwerk op lange termijn. Voor een vast bedrag per jaar! info ››

Drie generaties schildersbloed

Opa Hetteling

De geschiedenis van de schldersfamilie gaat terug naar de jaren 30 van de vorige eeuw.

Opa Willem Hetteling

Opa Willem Hetteling (1913) werkt als vijftienjarige al in loondienst bij diverse Zaanse schildersbedrijven en schildert veel aan de nieuwbouwwoningen die voor de oorlog gebouwd werden, o.a. in de Bloemenbuurt te Zaandam. Ook na de oorlog tijdens de wederopbouwperiode worden veel nieuwbouwwijken gebouwd. Het waren roerige tijden en voor een tientje in de week meer ging een schilder de volgende week voor een andere baas aan de slag.


Co Hetteling

Co Hetteling

Opa Willem krijgt zes kinderen waarvan er twee schilder worden, Co en Willem. Co (1946) treedt al jong in de voetsporen van zijn vader en wordt al snel een volwassen schilder, die hiernaast ook bouwt aan een serieuze judocarrierre. In het jaar 1982 richt Co samen met vier compagnons een eigen bedrijf op: Het Schilderscollectief Zaanstreek b.v. dat in 2007 het 25 jarig bestaan vierde en nog steeds wordt voortgezet door twee zoons van de andere compagnons.


Martin Hetteling

Martin  Hetteling

Martin (1968), zoon van Co, leert schilderen op 16-jarige leeftijd bij Leo Tates in Zaandam, leert daarna de kneepjes van het vak in het bedrijf van zijn vader in de jaren ’80. In de jaren ‘90 besluit ook Martin een eigen bedrijf te starten. Na twee jaar komt de ervaren schilder van Co’s bedrijf Schilderscollectief Zaanstreek, Jan de Vries, erbij en er wordt kantoor aan huis gehouden met Jan’s vrouw Joke.

In het jaar 2000 wordt door Hetteling & De Vries de werkplaats met kantoor aan de Koetserstraat in Wormer betrokken. Jan de Vries gaat in 2010 van zijn pensioen genieten en verlaat het bedrijf. Jacqueline (1967), dochter van Co, werkte bij diverse Zaanse bouwbedrijven en komt in 2008 haar broer versterken in het bedrijf. Broer en zus blijken een goed koppel.

Anno nu

Hetteling Schilders is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot schildersbedrijf in de regio met in het seizoen 25 tot 30 schilders aan het werk. Het bedrijf maakt de laatste jaren een professionaliseringsslag door het opzetten van een eigen tienjarig onderhoudsplan. Met een vaste kern van echte vakmensen wordt, met veel aandacht voor detail, onderhoud uitgevoerd aan zowel monument als bedrijfshal.


Vraag nu een vrijblijvende offerte aan! Algemene voorwaarden gedeelte beeldmateriaal: photodesign Kempes website: Tip ICT Services